Badrumsrenovering

Tips och råd för renovering av badrum

Tänker du renovera ert badrum? Vad roligt, men då finns det en hel del att tänka på. Vi ger dig tips och tricks för att klara av projektet utan att gå på minor. Jobbet ska alltid utföras fackmannamässigt oavsett om det är du själv som gör jobbet eller ett företag. Viktigt innan ni tar första steget med badrumsrenoveringen är att kolla med ert försäkringsbolag.

Branschregler för badrumsrenovering

Till att börja med så finns det en hel del branschregler som man bör förhålla sig till vid badrumsrenovering. Ögna gärna igenom GVKs branschregler Säkra Våtrum samt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum.

Samrådsmöte

Skulle du vilja ta hjälp av företag i renoveringen är det alltid klokt att kalla till ett så kallat samrådsmöte. Det är ett möte då bygger, elektriker, plattsättare, rörmokare och målare träffas tillsammans för att gå igenom projektet. Då får alla inblandade samma bild över vad som ska göras och det blir färre missförstånd och i slutändan blir det billigare för dig. Att alla inblandade redan från början kommunicerar är en förutsättning för ett väl utfört arbete.

Anlita hantverkare

När du ska anlita en hantverkare är det alltid viktigt att du tar in skriftliga offerter. Detta för att kunna jämföra mellan offerten men också för att kunna gå tillbaka under projektets gång och stämma av jobbet mot offerten. Som med allt annat kan vem som helst sätta ihop en offert men för er är det viktigt att hantverkarna ni väljer också kan utföra jobbet. Ta därför alltid en eller två referenser.